streda 21. novembra 2012

Reakcia na článok "Veľká hra s Lipšicom: Falošné fotky s milenkou"

Predpokladám, že mnohí z vás už čítali článok s názvom "Veľká hra", ktorý zverejnilo médium Plus 7 dní 15.novembra. Má tam ísť o údajnú diskreditáciu Daniela Lipšica, súčasťou ktorej mali byť aj fotky s istou blondínou, ktoré mali svedčiť o mravných kvalitách tohto politika. Pod článok sa podpísala redaktorka Plus 7 dní Jana Šimíčková. Mnohým sa to môže zdať ako zbytočná informácia, neskôr uvidíte, prečo som ju spomenul. Pre tých, ktorí článok nečítali, uvádzam jeho link.

Plus 7 dní: Lipšica, o ktorom je známe, že si potrpí na rodinu, vraj prichytili s milenkou. Dokazovať to má fotografia vpravo, ide však o podvrh.

Nejdem analyzovať tento článok a fotky (PODĽA MŇA JE TO AŽ VTIPNÉ), chcem sa venovať záverom, ktoré vyvodila autorka. Tieto závery sú tri:

  1. Ide o pokus o diskreditáciu Daniela Lipšica.
  2. Ide o pokus o diskreditáciu týždenníka Plus 7 dní.
  3. Ide o prácu ľudí z blízkeho okolia Daniela Lipšica alebo jeho samotného, s cieľom eliminovať riziko prevalenia sa jeho nejakej mileneckej aféry a zároveň takýmto spôsobom spochybniť všetky budúce snahy o jeho diskreditáciu.

Najprv možnosť číslo 1

Pokus o diskreditáciu Daniela Lipšica. Ja osobne tejto možnosti dávam tak 2 % pravdepodobnosti. Je samozrejme dosť osôb, ktoré by mohli mať záujem o diskreditáciu Lipšica. Stačí ho trochu počúvať a vyselektovať koho stále kritizuje.

Súčasná vládna garnitúra? Ktorá má pod palcom vojenské tajné služby + SIS + Ministerstvo vnútra? Osobne si myslím, že tieto slovenské rezorty vedia pracovať ďaleko lepšie, než by nám z tohto článku vyplývalo.

Kto by mohol mať ešte záujem na diskreditácii Lipšica? Možno tí, od koho odišiel, prebral im časť voličov a plánuje ich preberať ďalej. Nehovoriac o tom, že Lipšic a KDH sa rozišli vo veľmi zlom. Pokiaľ viem zo svojich zdrojov, Lipšic väčšinu obdobia na MV trávil tým, že zbieral kompromat na hlavných predstaviteľov KDH. Neviem nakoľko bol v tejto oblasti úspešný. Neverím, že v KDH sú ľudia, ktorí nevedia premýšľať strategicky. Čo by im dal takýto pokus o diskreditáciu Lipšica už v mesiaci november roku 2012? Nebolo by rozumnejšie počkať na volebný rok? Prečo už teraz? A pokiaľ Lipšic na nich nahrabal kompromat, tak by to bolo trochu rizikové ísť proti nemu, nemyslíte?

Ešte ostávajú finančné skupiny, ktorým Lipšic vyhlásil vojnu (napriek tomu, že za chrbtom ich tiež zopár má). Toto je ešte väčšia somarina, než keby som tvrdil, že pokus o diskreditáciu má na rováši súčasná vládna garnitúra. Finančné skupiny majú dnes ďaleko väčšie možnosti než štátne zložky, vedia zamestnať špičkových odborníkov (napr. veteránov tajných služieb), vedia investovať do toho ďaleko viac financií. Neverím, že by sa "podpísali" pod takúto somarinu, akou spomínaný článok určite je.

Samozrejme, je tu istý predpoklad, že by mohlo ísť o nejakú drobnú pomstychtivú osobu, ktorá sa takýmto spôsobom chcela Lipšicovi za niečo pomstiť. Môže ísť o ohrdnutú milenku, o niekoho, koho Lipšic prepustil z rezortu... Potom ale nechápem, že sa tým zapodieva Plus 7 dní a ešte aj článok pomenuje "Veľká hra"! Ak malo ísť o iróniu, tak potom to beriem. Dokonca rád čitateľom posuniem istú pikošku – na sociálnej sieti Facebook sú aj takí (väčšinou sa jedná o osoby, ktoré sa odmietajú venovať faktom a myslieť logicky), čo ma už stihli obviniť, že vraj mám v tom článku prsty JA. Z jednej strany ma teší takéto nafukovanie mojich možností, z druhej strany to považujem za pomaly urážku. Keď si niekto prečíta moje príspevky na pavolklein.blogspot.sk, tak zistí, že píšem faktograficky a mám rád logiku. Zatiaľ mi nikto nenapísal, že akákoľvek časť môjho článku nezodpovedá pravde alebo realite. Jasné, nájdu sa machri, čo riešia nie skutkovú podstatu, ale že prečo to píšem.

Takže možnosť č. 1

Pokus o diskreditáciu Lipšica neberiem vôbec ako pravdepodobnú.

Poďme k možnosti č. 2

Pokus o diskreditáciu Plus 7 dní. K tejto možnosti sa mi vyjadruje veľmi ťažko. Osobne si to viem ťažko predstaviť. Že by si niekto myslel, že novinári sú takí tupci, aby neprišli na podvrh fotografií? A okrem toho, načo diskreditovať Plus 7 dní? Nepovažujem ho za mienkotvorný denník. (mienkotvorné médium)

No a pozrime sa na možnosť č. 3.

Táto možnosť má najvyššiu pravdepodobnosť zo všetkých spomínaných. Vzhľadom na to, že chcem, aby ju čitatelia pochopili čo najlepšie, rozpíšem veci dopodrobna.

JEDNOZNAČNE SI MYSLÍM, ŽE BLONDÍNA Z BANSKEJ BYSTRICE A DANIEL LIPŠIC MAJÚ MEDZI SEBOU URČITÚ FORMU VZŤAHU.

Vysvetlím prečo.

V prípade inkriminovaného článku v Plus 7 dní ide už o tretí raz, čo sa spomína istá forma vzťahu medzi Lipšicom a blondínou z BB (už ju pomenujme – ide o JUDr. Zuzanu Miadokovú).

Najprv Lipšica s Miadokovou 14.apríla 2009 vyfotil fotograf Nového času. Tu je link Nového času. Nech sa páči aj fotky. Ich pravosť potvrdil aj Lipšic.

Zdroj: Nový čas

Zdroj: Nový čas

V máji 2012 bol zverejnený údajne spravodajský materiál "Kocúr", ktorý vzťahu Lipšic – Miadoková venoval celú jednu časť (časť 7). Tu je link na materiál kocurslovakia.tumblr.com.

A ponúkam čitateľom aj jeho verifikáciu.

Takže materiál "Kocúr" z konca mája 2012. Časť 7. Tá obsahuje poznatky k osobe istej JUDr. Zuzany Miadokovej, právničky z Banskej Bystrice.

Odsek číslo 1 nie je možné verifikovať, nakoľko ide o tvrdenie údajného spravodajského dôstojníka, ktoré konštatuje, že "zo záujmového prostredia boli získané poznatky, že JUDr. Zuzana Miadoková nadviazala intímny vzťah s Danielom Lipšicom". Môže byť pravda i nemusí. Neviem.

Podstatne zaujímavejší je druhý odsek, ktorý poznamenáva, že ich vzťah trvá už od roku 2006. Opäť nemožné overiť. Avšak je možné ľahko overiť tvrdenie, že má ísť o tú istú osobu, ktorú fotograf Nového času odfotil počas stretnutie "na káve" s Danielom Lipšicom dňa 16. apríla 2009. Čitateľom najprv odporúčam pozrieť si link z archívu Nového času, ten obsahuje článok i fotky. Blondínu je tu jasne vidieť, ako aj Lipšica.

A teraz zaujímavosť. Pozrite si čitatelia link www.miadokova.sk, konkrétnejšie personálny profil. Ten obsahuje aj fotku advokátky Zuzany Miadokovej, právničky z Banskej Bystrice. Obsahuje aj jej životopis, toto sa nám zíde neskôr. Ale porovnajte si fotky z Nového času a z web portálu advokátskej kancelárie. Že by išlo o tú istú osobu? Týmto pádom vieme minimálne potvrdiť, že medzi Danielom Lipšicom a Zuzanou Miadokovou existuje určitý vzťah (možno intímny a možno nie). A takisto to dokazuje, že sa poznali už pred 16.aprílom 2009, veď inak by Daniel Lipšic hádam nevynechával rokovanie v parlamente kvôli tomu, aby sa prvý krát stretol s neznámou blondínou.

Zdroj: Facebook

Zdroj: Facebook

Zdroj: Facebook

Odsek č. 3 "Kocúra" opäť nie je možné potvrdiť ani vyvrátiť ak vychádzame len z verejných zdrojov.

Odsek č. 4 však môžeme verifikovať úplne. Poďme po poriadku:

Zuzana Miadoková – dátum narodenia 11.septembra 1979, trvalý pobyt Kalinčiakova 2, Banská Bystrica. Kto si to chce overiť, nech sa páči: priamy link na Katasterportál stačí zadať overovací kód... Tu je možné overiť trvalý pobyt a dátum narodenia.

"Kocúr" ďalej uvádza, že ide o právničku, ktorá pôsobí v Banskej Bystrici. Stačí mrknúť www.miadokova.sk. Potvrdené.

Ďalšie tvrdenia v "Kocúrovi" hovoria o jej otcovi Jánovi Miadokovi:

Ide o človeka, ktorý sa narodil v roku 1953 a ktorý do roku 1989 pôsobil ako kapitán I. odboru, 2. Oddelenia Krajskej správy Zboru národnej bezpečnosti – Správy ŠtB Banská Bystrica vo funkcii "starší referent". Jednoduché verifikovať - Ústav pamäti národa. Tu si treba stiahnuť súbor "Krajská správa ZNB – S ŠtB Banská Bystrica". Na strane 4 sa hneď v prvom riadku zhora nachádza meno Jána Miadoka.

Ide o človeka, ktorý bol v roku 2003 odsúdený na 1,5 roka za podplácanie a podvod. Je možné overiť na tomto linku.

Okrem toho spája Zuzanu Miadokovú a Jána Miadoka aj jej pôsobenie v právnickej kancelárii KODAYM. Táto kancelária totiž patrí práve spomínanému Jánovi Miadokovi.

Takýmto spôsobom sme verifikovali väčšinu tvrdení z "Kocúra" ohľadom časti 7. Faktom je, že sa nám INTÍMNY vzťah Miadokovej a Lipšica nepodarilo potvrdiť ani vyvrátiť. Taktiež je faktom, že sme potvrdili to, že medzi týmito dvoma osobami existuje minimálne od roku 2009 istá forma vzťahu. Na 100% sme potvrdili, že väčšina informácií obsiahnutá v časti 7 materiálu "Kocúr" zodpovedá realite.

Čo nám z tohto vychádza? Zhrňme si fakty:

  1. Je očividné, že Lipšic a Miadoková sa veľmi dobre poznajú a že medzi nimi existuje istá forma vzťahu. Nevieme potvrdiť ani vyvrátiť, či sa jedná o vzťah intímny alebo nie. Ak medzi nimi žiadny vzťah nie je, tak potom načo by sa Lipšic (alebo niekto z jeho okolia) potreboval preventívne chrániť v podobe článku v Plus 7 dní? Tento článok mňa osobne len utvrdil v tom, že Lipšic má milenku/milenky.
  2. Ďalším argumentom, ktorý nasvedčuje tomu, že v prípade článku v Plus 7 dní ide o Lipšicovu iniciatívu je nasledovné. Jana Šimíčková bola spoluautorkou niekoľkých článkov, ktoré sa týkali materiálu "Kocúr". Tu je link aspoň na jeden: Neoverený spis Kocúr spomína Lipšica i mená z kauzy Skupinka. V týchto článkoch potvrdzovala, že to, čo obsahuje materiál Kocúr v časti 1 (dodávka odpočúvacieho zariadenia pre políciu) zodpovedá realite. V svojom poslednom článku však sama "Kocúra" začala spochybňovať. Čo sa stalo? Prečo zmenila názor? Že by išlo o objednávku? Má k Šimíčkovej prístup niekto z okolia Lipšica? Neviem či má, ale v minulosti určite mal. Šimíčková v minulosti tvorila pár s jedným z najbližších ľudí Lipšica – Vladimírom Pčolinským. A stará láska nehrdzavie.

A moja hypotéza, ktorú ponúkam čitateľom:

  1. Lipšic a Miadoková tvoria milenecký pár už dlhý čas.
  2. Lipšic sa zľakol, že to môže vyplávať na povrch, možno dostal signál o tom, že niekto niečo vie.
  3. Tak podnikol preventívny krok a cez Vladimíra Pčolinského podstrčili Jane Šimíčkovej materiál, ktorý tá nasledovne zverejnila. Možno z lásky, možno bola finančne zamotivovaná. Podľa mojich informácií by to nebolo po prvý raz.
  4. Týmto krokom dosahuje Lipšic dvojitý efekt. Je to možná eliminácia rizika ohľadom možného prevalenia sa jeho aféry s Miadokovou. Taktiež to umožňuje Lipšicovi s ľahkosťou popierať všetky ďalšie obvinenia smerujúce na jeho adresu.

Tu sa však Lipšic (resp. jeho okolie) prepočítal. Ak niekto podniká preventívne útoky na svoju obranu (zaujímavý zvrat, že?) znamená to, že sa bojí niečoho, čo by sa mohlo zverejniť. A bojí sa toho preto, lebo by mu to mohlo uškodiť. TAKŽE ČLÁNKOM V PLUS 7 DNÍ LIPŠIC LEN POTVRDIL, ŽE MÁ TOHO NA ROVÁŠI DOSŤ, VRÁTANE MANŽELSKEJ NEVERY S MIADIKOVOU... Daniel, Daniel, čím ďalej, tým viac sa v tom zamotávaš...